Sign up now to homm®️ Loyalty Club and earn your discount coupon instantly for your next reservation!

Προχωρά η επένδυση στα Αστέρια της Γλυφάδας – Τι σημαίνει η ένταξη στον Αναπτυξιακό Νόμο (bizness.gr)

Spread the love

https://bizness.gr/prochora-i-ependysi-sta-asteria-tis-glyfadas-ti-simainei-i-entaxi-ston-anaptyxiako-nomo/

Μια εμβληματική τουριστική επένδυση στην Αθηναϊκή Ριβιέρα προχωρά τόσο κατασκευαστικά όσο και χρηματοδοτικά, με την πρόσφατη ένταξή της στα εγκεκριμένα επενδυτικά σχέδια του Αναπτυξιακού Νόμου.

Όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης, ανάμεσα στα 166 εγκεκριμένα επενδυτικά σχέδια της Γενικής Επιχειρηματικότητας του νόμου 4399 είναι και η επένδυση της Ναυσικά Α.Ε. για το πολυτελές συγκρότημα εστίασης, ψυχαγωγίας και τουρισμού στα Αστέρια της Γλυφάδας.

Το επενδυτικό σχέδιο που κατατέθηκε είναι ύψους 43 εκ. ευρώ και η συνολική ενίσχυση που θα λάβει η εταιρεία ανέρχεται στο 10% του σχεδίου, δηλαδή περίπου 4,3 εκ. ευρώ με τη μορφή φορολογικών απαλλαγών.

Στο κατασκευαστικό κομμάτι, προχωρούν τα πρώτα έργα στην έκταση με στόχο το φετινό καλοκαίρι να ξεκινήσουν, καλώς εχόντων των πραγμάτων, οι πρώτες εγκαταστάσεις εστίασης και ψυχαγωγίας.

Ορίζοντας για την ολοκλήρωση της επένδυσης είναι η επόμενη τουριστική σεζόν του 2022.

Οι φάσεις της επένδυσης
Η 1η φάση που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη αφορά την ανακαίνιση και επαναλειτουργία των εστιατορίων, την ολοκλήρωση των έργων υποδομής καθώς και εργασίες ενίσχυσης των σκελετών των κτιρίων που βρίσκονται μέσα στην έκταση.

Η 2η φάση, το πράσινο φως για την οποία δόθηκε από το ΚΑΣ ενώ εγκρίθηκε και η αρχιτεκτονική μελέτη υπό όρους, αφορά το κύριο μέρος της επένδυσης, δηλαδή την επανάχρηση και εκσυγχρονισμό της ξενοδοχειακής μονάδας που βρίσκεται εντός της έκτασης και τη δημιουργία ενός πολυτελούς 5άστερου ξενοδοχείου, δυναμικότητας 400 κλινών.

Το ξενοδοχείο 127 δωματίων θα ενταχθεί κάτω από το brand One&Only της Kerzner International, η οποία θα έχει και τη διαχείρισή του. Σημειώνεται ότι η Kerzner ήδη ολοκληρώνει -μαζί με την Dolphin Capital- το υπερπολυτελές One&Only Kea Resort στην Κέα (Τζια).

Υπογραμμίζεται ότι κατά κύριο λόγο θα χρησιμοποιηθούν τα ήδη υφιστάμενα κτίρια που βρίσκονται στην έκταση. Η συνολική κάλυψη κτιρίων θα είναι μικρότερη από το 1% της έκτασης, λιγότερο από 28.000 τ.μ. εκ των οποίων τα 20.000 τ.μ. αφορούν ήδη υφιστάμενα κτίρια.

Η επένδυση υπολογίζεται σε 60 εκ. ευρώ και θα δημιουργήσει 1.000 θέσεις εργασίας.

Το ιστορικό της επένδυσης
Το κτίριο ανήκει στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ). Όμως έχει μισθωθεί από την εταιρεία Ναυσικά Α.Ε. έως το 2081.

Το 80% της Ναυσικά ανήκει πλέον στην Grivalia Hospitality, μετά την απόκτηση αυτού του ποσοστού έναντι 17 εκ. ευρώ to 2018. To υπόλοιπο 20% της εταιρείας ανήκει στην οικογένεια Παπαθεοχάρη.

Η Grivalia Hospitality ανήκει κατά 25% στον όμιλο Eurobank (σε συνέχεια της συγχώνευσης το 2019 με την Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ), κατά 25% στην Eurolife ERB Life Insurance Company και κατά 50% στη διεθνή επενδυτική M&G Investments Management Limited με έδρα το Λονδίνο.

homm® Loyalty Club

Sign up for our newsletter and earn your discount coupon instantly for your next reservation!