Κάνε εγγραφή τώρα στο homm®️ Loyalty Club και κέρδισε αυτομάτως το εκπτωτικό κουπόνι για την επόμενη σου κράτηση μαζί μας!

Η Airbnb σάρωσε στη Wall Street μπαίνοντας με κεφαλαιοποίηση $47 δισεκατομμυρίων (liberal.gr)

Spread the love

https://www.liberal.gr/market/i-airbnb-sarose-sti-wall-street-mpainontas-me-kefalaiopoiisi-$47-disekatommurion/341928

Αυτό είναι οι αγορές! Σε μια από τις ιστορικά πιο δύσκολες περιόδους για τον τουρισμό, αλλά στην καλύτερη δυνατή συγκυρία της Wall Street, η Airbnb έκανε το θαύμα. Η δημόσια εγγραφή τής κέρδισε τους επενδυτές της Wall Street και ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Η τιμή εισαγωγής της υπερέβηε κάθε εκτίμηση και διαμορφώθηκε στα 68 δολάρια, πολύ πάνω από το προβλεπόμενο εύρος των 56-60 δολαρίων. Η εταιρεία θα αντλήσει τουλάχιστον 3,7 δισ. δολάρια και η αποτίμησή της θα ξεκινήσει από τα 47 δισ. δολάρια!

Πρόκειται για μια από τις πιο επιτυχημένες δημόσιες προσφορές για το 2020, που πήγε κόντρα στις εύλογες ανησυχίες για τις επιπτώσεις της πανδημίας σε μια εταιρεία που εξαρτάται κατά μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό και τα ταξίδια.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal το ενδιαφέρον των επενδυτών ήταν τόσο μεγάλο πουδιαμόρφωσε την τιμή εισαγωγής στα 68 δολάρια ανά μετοχή, επίπεδα πολύ υψηλότερα από τις αρχικές προσδοκίες. Η διαπραγμάτευση των μετοχών της αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα Πέμπτη στον Nasdaq Global Select Market, με το σύμβολο “ABNB” και οι εκτιμήσεις πολλών αναλυτών είναι ότι στο ντεμπούτο τς θα φτάσει, αν δεν ξεπεράσει τα 100 δολάρια ανά μετοχή.

Η Αirbnb είχε προγραμματίσει να μπει στη Wall Street την περασμένη άνοιξη, αλλά η κρίση του κορονοϊού της άλλαξε τα σχέδια. Εκτοτε, ωστόσο, οι δουλειές της έχουν βελτιωθεί και τα έσοδα της για το τρίτο τρίμηνο εκτινάχθηκαν στα $1,34 δισ. από μόλις $334,8 εκατ. στο δεύτερο τρίμηνο του 2020, και παρότι ήταν αισθητά μειωμένα από τα 1,65 δισ.δολάρια ένα χρόνο πριν, οι επενδυτές επέλεξαν να στοιχηματίσουν σε ένα καλύτερο μέλλον, παρά να επικεντρωθούν στο δύσκολο παρόν.

Η δημόσια προσφορά της Αirbnb έχει όλες τις προϋποθέσεις να καταστεί η καλύτερη ΙPO για φέτος, ξεπερνώντας ακόμη και τις επιδόσεις της DoorDash η οποία ξεκίνησε χθες της διπαραγμάτευσή της στα 102 δολάρια, με τις μετοχές της να καταγράφουν άνοδο 86% και να φτάνουν στα 189,51 δολάρια που εκτόξευσαν την κεφαλαιοποίησή της στα 60,2 δισ. δολάρια.

homm® Loyalty Club

Sign up for our newsletter and earn your discount coupon instantly for your next reservation!